Przepis na śledzia z ketchupem

Czy przepis na śledzia z ketchupem może być udany? Jak najbardziej, jeśli tylko dodamy kilka innych składników, które dopełnią smaku. Na jakie produkty spożywcze powinieneś jeszcze postawić? Na początek zgromadź takie produkty: – matjasy – ketchup – woreczek ryżu – jajka – ogórek konserwowy – cebula – majonez, sól i pieprz Co robić, by zamienić te trywialne i często spotykane produkty w przepyszną mieszankę? Jak zwykle w przypadku matjasa, trzeba zacząć od dostosowania smaku ryby do Twojego gustu. Chodzi przede wszystkim o to, czy matjas jest mocno słony, czy ma raczej smak delikatny. W pierwszym przypadku musisz wymoczyć rybę w wodzie – dopóki nie straci nadmiaru soli. W drugim możesz zabrać się za krojenie od razu po wyjęciu matjasa z opakowania. Skoro już o krojeniu mowa, ryba powinna zamienić się dość drobną kostkę. Choć oczywiście, jeśli wolisz, możesz wybrać również paski lub romby. Teraz czas na przygotowania kolejnych składników.

Po pierwsze, ugotuj jajka na twardo. Gdy już będą gotowe, obierz je i również pokrój w kostkę. Pokroić, najlepiej drobno, trzeba również cebulę oraz ogórki konserwowe. Sałatka będzie najbardziej udana, jeśli kolejne warstwy ułożysz w odpowiedniej kolejności. To lepsze niż zwyczajne mieszanie wszystkich składników. Zacznij od jajek, następnie idzie majonez, potem ryż i wreszcie ketchup. Kolejne warstwy to ogórki, cebula oraz przyprawy. Na koniec połóż matjasa i wszystko jeszcze raz przesmaruj majonezem.

To wszystko, danie jest już gotowe do spożycia.